Op het scherpst van de snede

Autogeen snijden

Snijbedrijf Koetsier uit Kesteren maakt onderdelen voor u op maat met behulp van autogeen snijden. Hieronder leest u meer over deze voordelige manier van metaal snijden. Daarnaast kunnen wij ook andere speciale bewerkingen voor u uitvoeren.

metaalbewerking en autogeen snijden

Autogeen snijden wordt ook wel brandsnijden genoemd. Deze metaalsnijtechniek wordt toegepast bij staal. Met een combinatie van zuurstof en een verhittingsgas, zoals bijvoorbeeld aardgas of propaan, ontstaat een vlam. De geautomatiseerde CNC apparatuur snijdt op de volgende manier: de ontstane gasvlam brengt het te snijden metaal tot net onder de smelttemperatuur. De gasvlam zorgt voor voorverwarming van het staal tot vlak onder de ontstekingstemperatuur, zo ontstaat oxidatie in een aparte zuurstofstroom. Het hart van de snijbrander voert deze afzonderlijke zuurstofstroom aan. De verbranding levert zoveel warmte op dat extra verwarmen overbodig wordt. De vlam zelf blijft wel noodzakelijk om de vloeibare ijzeroxiden weg te blazen. Ook is de vlam nodig om eventueel het proces wederom te kunnen opstarten bij onverhoopte onderbrekingen. De temperatuur voor het voorverwarmen stijgt hierbij zodra het koolstofgehalte van het staal toeneemt.

Autogeen snijden / snijbranden bij Snijbedrijf Koetsier

Bij het snijden zelf komt uit het snijmondstuk een zuurstofstraal die zeer nauwkeurig gericht is op het te snijden onderdeel. Hiermee kan metaal tot 80 mm dikte zeer precies worden gesneden. Autogeensnijden is mogelijk met maximaal 6 ingezette snijbranders tegelijkertijd. Dit maakt het snel en secuur snijden van seriewerk mogelijk.

Toepassingen van het snijbranden

Autogeen snijden is uitstekend toepasbaar bij kleiner snijwerk maar ook voor grote metaalsnijwerkzaamheden. De autogeensnijtechniek leent zich perfect voor ongelegeerd en laaggelegeerd staal. Autogeen snijden is een voordelige manier van metaal snijden. De snijkant van het metalen voorwerp is bijna perfect recht te noemen. Daarnaast is het mogelijk om met meerdere snijkoppen metaal te snijden. Roestvrijstaal of aluminium vragen overigens om een andere techniek dan autogeen metaalsnijden. Meestal wordt hiervoor plasmasnijden gebruikt. 

Autogeen metaal snijden

Wilt u meer informatie over de diensten van Snijbedrijf Koetsier uit Kesteren?

Bel 0488–483595 of stuur een bericht.

Neem direct contact op