Op het scherpst van de snede
Op het scherpst van de snede

Autogeen snijden, plasmasnijden en andere metaalbewerkingen

Snijbedrijf Koetsier uit Kesteren maakt onderdelen voor u op maat met behulp van autogeen snijden. Hieronder leest u meer over deze voordelige manier van metaal snijden. Daarnaast kunnen wij ook andere speciale bewerkingen voor u uitvoeren.

Autogeen snijden

Autogeen snijden doen we met onze geautomatiseerde CNC-apparatuur. Met een mengsel van zuurstof en verhittingsgas zoals propaan of aardgas wordt een vlam geproduceerd. De gasvlam brengt het materiaal tot vlak onder de smelttemperatuur. Daarna komt er een gerichte zuurstofstraal uit het snijmondstuk waarmee we metaal tot 80 mm dik, zeer secuur snijden.

Voor het snijden van dikkere materialen hebben wij een vast netwerk van collega-snijbedrijven in binnen- en buitenland aan wie we het uitbesteden. De autogeentechniek leent zich alleen voor ongelegeerd en laaggelegeerd staal, dus niet voor roestvrijstaal of aluminium.

Voordelen van autogeen snijden:

  • Goedkope manier van snijden
  • De snijkant is zo goed als recht
  • Het is mogelijk om met meerdere snijkoppen te snijden
 

Plasmasnijden

Bij plasmasnijden wordt er een gasmengsel van zuurstof en stikstof toegevoegd aan een elektrische boog. Deze boog bevindt zich tussen de elektrode en het materiaal. Het personeel stelt de boog op vakkundige wijze, zeer exact in. Het metaal smelt door de hoge temperatuur en de kinetische energie van de plasmastraal drijft het gesmolten materiaal uit de snijvoeg. Onze machine kan staal tot maar liefst 40 mm dik snijden en RVS tot 20 mm. De nauwkeurigheid is van ongeëvenaard niveau.

De voordelen van plasmasnijden:

  • Geen vervorming dankzij zeer geringe warmte-inbreng
  • Grote nauwkeurigheid
  • Bijna haakse sneden
  • Uitstekende lasbaarheid
  • Strakke snijvlakken
  • Nauwelijks nabewerking nodig
 

Speciale bewerkingen door Snijbedrijf Koetsier

Naast autogeen snijden en plasmasnijden, voert Snijbedrijf Koetsier ook bijkomende metaalbewerkingen voor u uit. Bijvoorbeeld het graveren van onderdeelnummers of zetlijnen, maar ook vervolgbewerkingen zoals boren, ponsen en zetten doen wij graag voor u.

Wilt u meer informatie over de diensten van Snijbedrijf Koetsier uit Kesteren?

Bel 0488–483595 of stuur een bericht.

Neem direct contact op